23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Καθαριότητα στην γειτονιά η ιδέα που προκρίθηκε στο Climathon Larissa


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Climathon Larissa 2021 σε θέματα κοινωνικής κυκλικής οικονομίας, από το οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα των Θ. Τσουκαλά και Δ. Σουφλιά.

Από το 2018 η πρωτοβουλία Climathon Larissa αναζητά λύσεις σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Κοινωνικής Κυκλικής Οικονομίας. To Climathon αποτελεί μια δράση του EIT Climate-KIC που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας Και Τεχνολογίας και έχει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
To πρόγραμμα αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες EIT Climate –KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το Κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 πόλεις σε 7 ηπείρους, υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Στα τέλη του 2015 η ΕΕ, υιοθέτησε ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας το οποίο περιλαμβάνει μέτρα που θα συμβάλλουν στη μετάβαση της Ευρώπης σε ένα νέο μοντέλο και στη προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία η ακόμη και σε μια κοινωνική Κυκλική Οικονομία προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο χρήσης των προϊόντων και συγκεκριμένα στην επαναχρησιμοποίηση , επισκευή, ανανέωση ανακύκλωση υφιστάμενων υλικών και προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link