19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μελέτη τοπικού και ειδικού σχεδιασμού για το δήμο Σκιάθου


Ο Δήμος Σκιάθου στις 136 νέες περιοχές της χώρας για τις οποίες θα εκπονηθούν Μελέτες Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαου Ταγαρά, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δήμος υπέβαλε σχετικό αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενώ η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα δώσει τη λύση σε χρόνια προβλήματα αλλά  και στην ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση ειδικών ή έκτακτων περιστάσεων και ιδίως: στην αντιμετώπιση κρίσιμων χωρικών προβλημάτων, την προώθηση έργων και προγραμμάτων υπερτοπικής κλίμακας ή στρατηγικής σημασίας, στα προγράμματα αστικής ανάπλασης ή περιβαλλοντικής προστασίας, στην αντιμετώπιση σοβαρών συνεπειών από φυσικές καταστροφές, ή τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων συγχρηματοδοτουμένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία προκειμένου να επιτύχει μία δυναμική βιώσιμη ανάπτυξη στο νησί . H μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου, που ανατέθηκε με το υπ΄ αριθ. 11955 έγγραφο Συμφωνητικού, στις 20 Νοεμβρίου 2007 και αφορά στην εκπόνηση του Χωρικού Σχεδίου του Δήμου ήταν σε εκκρεμμότητα και προκειμένου να ολοκληρωθεί και να θεσμοθετηθεί έπρέπε να εκπονηθούν οι σύνοδες μελέτες, που θα εξασφαλιστούν από την ένταξη του Δήμου στο ΦΕΚ 6046/2021.

«Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταφέραμε την ένταξη του Δήμου στις νέες περιοχές που θα αποκτήσουν πολεοδομικό σχεδιασμό. Η εφαρμογή του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική αφού θα θεσμοθετήσει τον χωροταξικό σχεδιασμό, θα βελτιώσει  και θα εκσυγχρονίσει βασικές υποδομές με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και το περιβάλλον.Θα δώσει  μία σύγχρονη προοπτική ανάπτυξης και μέσα από την κοινωνική συνοχή θα ξεπεράσει τις παρενέργειες των παλιότερων χωρικών επεμβάσεων.Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά, για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη σε ό,τι αφορά την εκπόνηση του χωρικού σχεδιασμού του Δήμου Σκιάθου.»

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link