23 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει του εργάτες να πηδούν από τα βαγόνι για να σωθούνΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, 21:11

Δυστύχημα ΗΣΑΠ: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει του εργάτες να πηδούν από τα βαγόνι για να σωθούν

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα που εκτιλύχθηκε τα ξημερώματα τις 16ης Νοεμβρίου στον σταθμό «Άγιο Νικόλαο» του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα ο 41 ετών εργοδηγός να βρει τραγικό θάνατο έπειτα από βλάβη στο μηχάνημα συντήρησης κατά τη διάρκεια εργασιών στις γραμμές.

Στο βίντεο του MEGA, στο ύψος του σταθμού «Αττική» διακρίνονται οι εργάτες -σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν-, να πηδούν από βαγόνι του μηχανήματος συντήρησης, το οποίο είχε αναπτύξει μια ανεξέλεγκτη ταχύτητα (50χλμ/ ώρα).

Ο πρώτος εργάτης πηδά από την δεξιά πλευρά του συρμού και σώζεται, όμως λίγες στιγμές αργότερα στον σταθμό «Άγιο Νικόλαο», ο δεύτερος, αφού χτύπησε στον τοίχο, εν συνεχεία έπεσε μέσα στις γραμμές με το κεφάλι και τελικά τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 04.40 τα ξημερώματα στις 16 Νοεμβρίου στον σταθμό «Αγ. Νικόλαο», όταν μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, με αποτέλεσμα την σύγκρουσή του με άλλο συρμό.

Από τους πέντε εργαζόμενους, οι τέσσερις κατάφεραν να πηδήξουν πριν από τη σύγκρουση.

Το ειδικό μηχάνημα λείανσης, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, ζυγίζει περίπου 15 τόνους και με ταχύτητα περίπου στα 50χλμ/ ώρα, που είχε αναπτύξει, ήταν αδύνατο να σταματήσει.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, 21:15Source link