25 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη την ΕλλάδαΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 14:42

Έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα - 7 συλλήψεις και αναστολή λειτουργίας 13 επιχειρήσεων

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, βεβαιώθηκαν 657 παραβάσεις, συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων. 

Το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της, τα 1.722 συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν 657 παραβάσεις και επέβαλαν αναστολές λειτουργίας σε 13 επιχειρήσεις. Σε δύο περιπτώσεις η επέμβαση των αστυνομικών ήταν αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά κέντρα στην Ιερά οδό, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος και βρέθηκαν πελάτες τους με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στο πεδίο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας υπήρξε ύφεση. Οι νυχτερινές, πλήρως στελεχωμένες περιπολίες, απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα των κακοποιών.

Σημειώνεται, ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκης, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημερώνει για την εξέλιξη των ελέγχων.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 14:42Source link