19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βίντεο και φωτογραφίες από την μοιραία βάρκαΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 19:52

Ναυάγιο στο Αιγαίο: Βίντεο και φωτογραφίες από την μοιραία βάρκα

Μόνο αποτροπιασμό και φρίκη μπορεί να προκαλέσει η θέα του μικρού, μήκους 7 – 8 μέτρων υποτυπώδους, σαθρού πλοιαρίου τύπου καταμαράν, πάνω στο οποίο ασυνείδητοι διακινητές φόρτωσαν 80 ανθρώπους για να διασχίσουν το Αιγαίο και να βρεθούν από την Τουρκία στην Ιταλία.

Το πολύνεκρο ναυάγιο που παρέσυρε στο θάνατο 16 αθώες ψυχές κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας ανοιχτά της Πάρου, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ήταν επί της ουσίας βάρκα παρά αξιόπλοο σκαρί.

 

Δεν χωρά ανθρώπινος νους το πως 80 και πλέον άνθρωποι στοιβάχτηκαν εκεί απάνθρωπα και εγκληματικά, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους οδηγημένοι προφανώς από την απελπισία και την απόγνωση. 8.000 ευρώ ήταν το «τίμημα» που πλήρωσε ο κάθε πρόσφυγας για το μοιραίο ταξίδι και 16 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, χάθηκαν για πάντα.

Η βάρκα της ματαιωμένης ελπίδας για τις 80 ταλαιπωρημένες ψυχές αλλά και της απόγνωσης και τελικά του θανάτου, ρυμουλκήθηκε και βρίσκεται στον κόλπο της Νάουσας.

 

Πηγή: parianostypos.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, 19:59Source link