28 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παραιτήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο λόγω CovidΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 16:11

Παραιτήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο λόγω Covid

Πριν από λίγες μέρες ο παθολογοανατόμος Ευάγγελος Κουρούκλης ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να τον διαγράψει επειδή δεν μπορούσε πλέον να συμπλεύσει με την διαχείριση των εμβολιασμών που γίνεται κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο κ. Κουρούκλης λέει ότι η συγκεκριμένη απόφαση του ήταν αποτέλεσμα της γενικότερης στάσης ζωής του, της αγανάκτησης που αισθάνεται για τον τρόπο με τον οποίον προωθούνται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους του που έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν.

Για τα ίδια τα εμβόλια κατά του Covid-19, ο Ευάγγελος Κουρούκλης, λέει ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν είναι καν εμβόλια. Πρόκειται, όπως εξηγεί, για πειραματικά σκευάσματα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν «εμβόλια». «Σήμερα έχει αλλοιωθεί ο ορισμός του εμβολίου, αλλά και της ασθένειας και της πανδημίας» σημειώνει χαρακτηριστικά. Λέει, ωστόσο, ότι όποιος φοβάται τη μόλυνση από τον ιό μπορεί να κάνει το εμβόλιο. «Συνιστώ σε πολλούς να κάνουν το εμβόλιο μόνο και μόνο για να γλιτώσουν από τον φόβο που διασπείρεται» επισημαίνει.

Ο γιατρός Κουρούκλης επιστρατεύει την επαγγελματική διαδρομή του και όσα έχει ζήσει στους όχι πάντα φωτεινούς διαδρόμους των ελληνικών νοσοκομείων για να κάνει την εκτίμηση ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τον Covid δεν αποκλείεται καθόλου να είναι παραποιημένα. Διηγείται, μάλιστα, την προσωπική του ιστορία στο νοσοκομείο «Σωτηρία», από το οποίο αποφάσισε να παραιτηθεί, όταν δημοσίευσε, και μάλιστα βραβεύθηκε γι’ αυτήν, μελέτη για τον καρκίνο με παραποιημένα στοιχεία κατ’ εντολήν ανωτέρων του.

Τέλος, ο γιατρός τάσσεται ξεκάθαρα κατά των διαχωρισμών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. «Όλοι οι άνθρωποι ζούμε στην ίδια κοινωνία. Δε χρειάζεται να υπάρχει ο διαχωρισμός που μας προωθούν. Εγώ τους αποδέχομαι όλους. Όλη η κοινωνία πρέπει να κάνει κάτι για να σταματήσει το πολιτικό αλισβερίσι που ζούμε σήμερα» καταλήγει.

Δείτε τη συνέντευξη του Ευάγγελου Κουρούκλη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 16:11Source link