28 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σύλληψη τριών διασωθέντων για παράνομη μεταφορά μεταναστώνΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021, 16:57

Ναυάγιο Πάρου: Σύλληψη τριών διασωθέντων για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Πάρου τρία άτομα που περιλαμβάνονται μεταξύ των 63 διασωθέντων μεταναστών στο πολύνεκρο ναυάγιο (16 νεκροί) με την ανατροπή ιστιοφόρου σκάφους την παραμονή των Χριστουγέννων βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με αντίτιμο 9.000 ευρώ το άτομο.

Πρόκειται για έναν 40χρονο και δύο 31χρονους, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση και μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία με δόλο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) έχουν μεταβεί στη Λιμενική Αρχή Πάρου προκειμένου να συνδράμουν σε πληροφοριακό επίπεδο στο προανακριτικό έργο, ενώ μελετώνται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021, 17:02Source link