19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Οι Οδικές Συγκοινωνίες τιμούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 16:50

Οι Οδικές Συγκοινωνίες τιμούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Οι Οδικές Συγκοινωνίες αποχαιρετούν το επετειακό έτος 2021 τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την παγκόσμια ιστορία της.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο λεωφορεία της εταιρείας διακοσμήθηκαν με τα έργα του εικαστικού Στέφανου Νανόπουλου στα οποία κυριαρχούν τρία στοιχεία, εμπνευσμένα από την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων. Απεικονίζονται το τσαρούχι, ο τσολιάς και η Σουλιωτοπούλα, ενώ οι καρδιές συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων για τις θυσίες των προγόνων τους. Η επιλογή των έργων έγινε σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης και εικαστική σύμβουλο Μαρία Μιγάδη.

«Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. τιμά την ιστορική παράδοση και ταυτόχρονα συμμετέχει στην εξέλιξη της ταυτότητας της χώρας. “Είμαστε οι Ήρωές μας” και αυτό αποτυπώνει τη συνέχεια των αρετών των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης στην καθημερινή πρακτική των Ελλήνων μέχρι σήμερα, σε κάθε μικρή αλληλεπίδραση, στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις μικρές πράξεις.

Η ανάρτηση των έργων στα οχήματά μας εγκαινιάζει την αρχή μιας ευρύτερης και διαρκούς δράσης ευαισθητοποίησης, η οποία ευελπιστούμε να παγιωθεί στη συνείδηση του επιβατικού κοινού και να συμβάλει στην πολύπλευρη εκπλήρωση του κοινωνικού ρόλου της εταιρείας μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, 17:09Source link