28 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σύμβαση για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Άνω Γατζέα


Υπογράφεται, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για την: «Βελτίωση υπαρχόντων γηπέδων ποδοσφαίρου & μπάσκετ στην Άνω Γατζέα Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, ∆ήμου Νοτίου Πηλίου».

Η υπογραφή της  προγραμματικής σύμβασης σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την έναρξη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 455.000€, από αμιγώς εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι, την  χρηματοδότηση του έργου είχε, ήδη, εισηγηθεί, θετικά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στις 12 Ιουλίου 2021, και είχε εγκρίνει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρης, στις 16 Αυγούστου 2021 (ΣΑΕ 016).

Η συγκεκριμένη πρόταση, που, αρχικώς, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είχε παρουσιάσει στον κ. Αυγενάκη, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό, τον Αντιδήμαρχο  Μηλεών κ. Απ. Διανέλλο και από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να αναδειχθεί η ωριμότητά της αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησής της, υπεβλήθη, τελικά, στις 25 Ιουνίου 2021, από την δημοτική αρχή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η σύμβαση αυτή υπογράφεται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης επιθυμίας και δέσμευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την έμπρακτη παροχή ενίσχυσης και ανάπτυξης  των αθλητικών υποδομών της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πνοής για την τοπική κοινότητα του Αγ. Γεωργίου, αλλά και για ολόκληρη την ∆ημοτική Ενότητα Μηλεών καθώς βελτιστοποιεί τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου & μπάσκετ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης και αναψυχής των κατοίκων. Παράλληλα, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αφού, πλέον, θα μπορούν να διεξάγονται ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου και το γήπεδο θα αποτελεί χώρο προπόνησης ομάδων διαφόρων κατηγοριών.

 Source link