19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αναστολή προστίμου λόγω κορωνοϊού σε πολυχώρο του ΠειραιάΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, 19:16

Αναστολή προστίμου λόγω κορωνοϊού σε πολυχώρο του Πειραιά

Μια υπόθεση που επικράτησε το «γράμμα του νόμου» και όχι το «πνεύμα» κλήθηκε να διαχειριστεί η ελληνική δικαιοσύνη. Όλα ξεκίνησαν την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων όταν γονείς και παιδιά διασκέδαζαν σε γνωστό πολυχώρο του Ρέντη. Όλοι οι πελάτες επιδείκνυαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ενώ λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου τηρούνταν απαρέγκλιτα και τα προβλεπόμενα μέτρα κοινωνικής.  Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στο Α.Τ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετέβησαν στον πολυχώρο έκτασης πέντε στρεμμάτων. Πραγματοποίησαν έλεγχο που διήρκησε μιάμιση ώρα σε όλους τους θαμώνες και δεν εντοπίστηκε καμία παράβαση, πλην ενός πατέρα που ενώ είχε κάνει το εμβόλιο (1η και 2η δόση), δεν ίσχυε το πιστοποιητικό του καθώς είχαν περάσει οι δώδεκα από τις δεκατέσσερις μέρες που απαιτούνται για την ενεργοποίηση του.

Ο συγκεκριμένος πατέρας, ο οποίος είναι ξένος υπήκοος τόνισε στα αστυνομικά όργανα ότι «δεν γνώριζε ότι το πιστοποιητικό του δεν ήταν σε ισχύ καθώς στη χώρα του δεν υπάρχει αντίστοιχο πρωτόκολλο, ενώ επέδειξε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τόσο της γυναίκας του όσο και των δύο ανήλικων τέκνων του, που ίσχυαν κανονικά». Μάλιστα ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για την παράτυπη είσοδό του στον πολυχώρο. Τελικά, οι αστυνομικοί έκριναν σκόπιμο να επιβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και «σφράγισμα» της επιχείρησης για 15 ημέρες.  

Ο καταστηματάρχης της περιοχής αμέσως προέβη σε αίτηση αναστολής και ζήτησε προσωρινή διαταγή αναστολής της ποινής, ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά, την οποία και πέτυχε.  

Όπως δήλωσαν στo zougla.gr, οι δικηγόροι του επιχειρηματία Δημήτρης Μπελδέκος, Κωνσταντίνα Πετροπούλου και Γιάννης Γλύκας «σήμερα στο πρόσωπο του εντολέως μας αποκαταστάθηκε μία αδικία που ταλανίζει το σύνολο των συνεπών επιχειρηματιών της εστίασης. Η υπέρμετρη και δυσανάλογη ποινή του κλεισίματος της επιχείρησης του εντολέα μας ανεστάλη προσωρινώς, πράγμα που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Συγχρόνως η απόφαση αυτή δείχνει το δρόμο για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, όλων των επιχειρηματιών που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, και προσπαθούν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, ενάντια στις αντιξοότητες των καιρών».   


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, 19:16Source link