19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Τ. Τσιαπλές: Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον λαό


“Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον λαό” ζήτησε με δήλωσή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. “Οι ουρές στα λιγοστά σημεία που συνεργεία του ΕΟΔΥ κάνουν rapid test, αλλά και σε Κ.Υ και διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία, είναι ατελείωτες, με τον κόσμο να περιμένει για πολύ ώρα να εξυπηρετηθεί, ενώ πληρώνει από την τσέπη του στα ιδιωτικά κέντρα, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα self test…
Τα Κέντρα Υγείας, είναι υποστελεχωμένα και απαιτούν διάγνωση γιατρού και ραντεβού, ενώ οι ελάχιστες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που εμφανίζονται σε περιφερειακούς δήμους και όχι σταθερά, καθιστούν την κατάσταση αφόρητη… Αποδεικνύεται πως το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και όλοι πρέπει να το αξιοποιήσουμε, όμως από μόνο του δεν φτάνει αν δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένα μέτρα.
Εδώ και τώρα χρειάζονται:
• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλους τους δήμους της Θεσσαλίας, καθημερινά προσβάσιμα σε όλο τον πληθυσμό.
• Μαζική και δωρεάν διάθεση μασκών αυξημένης προστασίας για όλο τον πληθυσμό δίχως διακρίσεις.
• Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και διάθεση ατομικών μέσων προστασίας, όπως οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
• Ανάπτυξη επιπλέον νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο με πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει.
• Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων στην δημόσια υγεία-πρόνοια.
• Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων.
• Άμεσα πρόσληψη εκπαιδευτικών για να εξασφαλίζεται η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία και να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link