19 Ιανουαρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο σωματείων για την πανδημίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 19:26

Συλλαλητήριο έξω από το Υφυπουργείο Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης απαιτώντας μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Σύμφωνα με τα εργατικά σωματεία, η κυβέρνηση προσπαθεί με «μπαλώματα και αλχημείες» να διαχειριστεί την πανδημία, κάνοντας λόγο για ένα ΕΣΥ εξουδετερωμένο, συρροή περιστατικών στα νοσοκομεία και εργαζόμενους που έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Στο σημείο πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή ομιλίες από μέλη των σωματείων, ενώ ο δρόμος έχει κλείσει από διαδηλωτές που κρατούν πανό και δηλώνουν πως η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εγκληματική.

 

«Βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Εμείς ως υγειονομικοί πρέπει να πούμε ότι είναι πραγματικά κοροϊδία αυτό που γίνεται, όπως αυτό που λένε ότι την πέμπτη ημέρα πρέπει να γυρνάει κάποιος στο νοσοκομείο χωρίς τεστ, άσχετα αν είναι θετικός ή όχι, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες», δηλώνει η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του σωματείου ΑΧΕΠΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Συμπληρώνοντας: «Από την άλλη η κυβέρνηση κάνει κάτι άλλο επικίνδυνο, που είναι να δίνει την εντύπωση ότι η Όμικρον είναι μια μετάλλαξη χωρίς κινδύνους. Εμείς όμως βλέπουμε στο νοσοκομείο ότι έχει αυξηθεί πολύ η ροή των κρουσμάτων και καταλαβαίνετε πως όταν η νοσηρότητα είναι πολύ μεγάλη στον πληθυσμό, υπάρχει και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ».

Η Ρούλα Γεωργιάδου, Μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ, κάνει λόγο για τις ιδιωτικές κλινικές «που βρίσκονται στο απυρόβλητο», την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μαστίζεται και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία μιας νόσου.

 

«Η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι πλέον ανεξέλεγκτη όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, με την εκτίναξη των κρουσμάτων καθημερινά, με εκατόμβες νεκρών και με άλλους τόσους ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει μονοθεματικά, το προσωπικό έχει πια γονατίσει».

Ενδέχεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης: 

Πηγή: thesstoday.grSource link