19 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Λάρισα


Νέα παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι (19/01) στις 2μμ, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συνεχίζοντας “τον αγώνα υπεράσπισης της εκπαίδευσης με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία”.

Υποστηρίζουν πως “Δυστυχώς, το  διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

«Ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παιδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος.

Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Προσλήψεις αναπληρωτών/τριών που δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν.

Απέναντι στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της Υγείας”

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link

Facebook