19 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Τιμή στην μνήμη των εκτελεσθέντων Σαρανταποριτών του 1944 από τους Γερμανούς


Το ξημέρωμα της 19ης Ιανουαρίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων των Σαρανταποριτών. Στις 19 Ιανουαρίου 1944, αποφράδα μέρα για το Σαραντάπορο εκτελέστηκαν δέκα  αθώοι, άμαχοι Σαρανταπορίτες από τους Γερμανούς και τους δοσίλογους συνεργάτες τους.
Τη μνήμη όλων αυτών που εκτελέσθηκαν δύο χιλιόμετρα περίπου έξω από το χωριό, στη θέση “Μελίσσι”, τίμησαν σήμερα οι κάτοικοι μαζί με τους φορείς του Σαρανταπόρου και του Δήμου Ελασσόνας.


Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ. Χαρίτωνα, το λόγο πήρε ο κοινοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ντάλλας ο οποίος μίλησε για την εκτέλεση των δέκα (10) Σαρανταποριτών από τους Γερμανούς και τους δοσίλογους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκ τελεσθέντων που βρίσκεται στην πλατεία του Ιστορικού Μαρτυρικού χωριού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο κ. Ανδρέας Μπρέζας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Αθανάσιος Καλιακούδας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Δημήτρης Καρανίκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Νάνος και Κώστας Πασχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ιπποκράτης Τζουμακλής, Φώτης Καραγώγος, εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ,αντισυνταγματάρχης, διοικητής 361 ΠΑΠ, Χρήστος Χατζής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, Ελευθέριος Μουλτσιάς, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, Χρήστος Ζουναλής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαρανταπόρου, Γιάννης Βαίτσης καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Ντάλλας, Δημήτρης Κλεισιάρης και Νάνσυ Γκουντρουμπή.Source link

Facebook