19 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μαγνησία: Γιατί δεν λειτούργησε σήμερα η τηλεκπαίδευση στα σχολεία


Την απορία μαθητών, γονέων, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών προκάλεσε η απόφαση να μη γίνουν μαθήματα σήμερα, ούτε με τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας. “Λόγω της αργίας που ισχύει στην Αττική, δεν εργάζονται σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας που έχουν την ευθύνη υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης“, απαντά η Διεύθυνση Β/βάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η σχετική απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Παιδείας, αφορά σε όλα τα σχολεία της χώρας που δεν λειτουργούν διά ζώσης λόγω καιρικών συνθηκών, όπως συμβαίνει με το σύνολο των σχολείων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Συνδέεται δε, με την κήρυξη της σημερινής ημέρας σε αργία για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε περιοχές της χώρας που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία.

Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι οι Σποράδες, όχι όμως η χερσαία Μαγνησία, κι ακριβώς αυτό το γεγονός είναι που προκάλεσε την απορία σε σχέση με την απόφαση να μη γίνει σήμερα τηλεκπαίδευση τα εκπαίδευση, από τη στιγμή που στη χερσαία Μαγνησία λειτουργεί κανονικά σήμερα, και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, η διευθύντρια του Λυκείου Τσαγκαράδας, Πολυξένη Μητσοπούλου, σε διευκρινιστικό ερώτημα που και η ίδια έθεσε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όταν στις 9 χθες βράδυ, ενημερώθηκε για τη μη λειτουργία σήμερα της τηλεκπαίδευσης, η απάντηση που δόθηκε, είναι πως αυτό έγινε, διότι, λόγω της αργίας που ισχύει στην Αττική, δεν εργάζονται σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που έχουν την ευθύνη υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης, αν παραστεί ανάγκη.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι θα δοθούν νέες οδηγίες σε σχέση με τη διενέργεια των self tests την τρέχουσα εβδομάδα, στα σχολεία που δεν λειτουργούν διά ζώσης.

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link

Facebook