19 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η συνοικία των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου αποκτά σύγχρονο αστικό πάρκο


Σύγχρονο αστικό πάρκο και νέα παιδική χαρά αποκτά το επόμενο διάστημα η συνοικία των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014 -2020 του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 528.500 ευρώ. Περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου της πλατείας,  δημιουργία νέας παιδικής χαράς και  αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014 -2020 χρηματοδοτούμε την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αστικού πάρκου στα Γερμανικά της Νέας Ιωνίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την αισθητική εικόνα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος,  αναβαθμίζουμε  τον αστικό χώρο, ικανοποιούμε τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων για ψυχαγωγία και άθληση σε συνθήκες ασφάλειας. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγχρονίζουν τις πόλεις με την εποχή, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας στην κοινωνία, μας πηγαίνουν όλους «μαζί» μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Υποέργο 1: Ανάπλαση πλατείας «Γερμανικών» και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους, προϋπολογισμού 308.500 € και

Υποέργο 2: Προμήθεια εξοπλισμού για το έργο «Ανάπλαση πλατείας ‘Γερμανικών’ και δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμη σε όλους», προϋπολογισμού 220.000,80 €.

Οι παρεμβάσεις του 1ου Υποέργου αφορούν στην ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου χώρου στο Οικοδομικό Τετράγωνο(Ο.Τ.) 302, του πάρκου, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των περιμετρικών πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής κίνηση σε αυτό, από όλους χωρίς διακρίσεις.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link

Facebook