18 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παράταση περιοδικής έκθεσης “Διάλογοι” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2022 η περιοδική έκθεση “Διάλογοι: Κοστούμια Θεάτρου στο Μουσείο”, η οποία πραγματοποιείται στον χώρο του Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλο του Παππά.

Η έκθεση αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων και του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Παρουσιάζονται κοστούμια και μάσκες από το βεστιάριο του θεάτρου ως αυτοτελείς δημιουργίες, με έμφαση στην εικαστική και τεχνική τους υπόσταση, όπως αυτή συνυφαίνεται με το μακρύ ταξίδι του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Από την Ηλέκτρα και τις Χοηφόρες, στον Σέξπιρ, τον Ξενόπουλο, τον Πινόκιο ή αλλιώς… Γιώργος Ζιάκας, Ιωάννα Παπαντωνίου, Χρήστος Μπρούφας, Ελένη Μανωλοπούλου, Ελένη Στρούλια, Ολυμπία Σιδερίδου και πολλοί ακόμη δημιουργοί πίσω από τα κοστούμια, τα οποία εκτίθενται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μουσείου και συνδιαλέγονται με τα υπόλοιπα εκθέματα και τον επισκέπτη.

Διάλογοι με την ιστορία του θεάτρου, με τις μικρές ιστορίες δημιουργίας των κοστουμιών, με αθέατες λεπτομέρειές τους και με το ίδιο το μνημείο της παλαιάς αλευροβιομηχανίας, που αποτελεί εδώ και τρεις δεκαετίες τον πυρήνα του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Τα κοστούμια συνιστούν το υλικό αποτύπωμα ενός ζωντανού κόσμου δημιουργίας που χάνεται μετά από κάθε παράσταση, ενώ ταυτόχρονα στοιχειοθετούν μέρος της θεατρικής – πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Συντελεστές έκθεσης:
Κωνσταντίνα Κόντσα, Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων – Επιμέλεια έκθεσης, Κυριακή Σπανού, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Νίκος Γεωργάκης, Προϊστάμενος Θ.Θ., Νικολέτα Καΐση, Υπεύθυνη Βεστιαρίου Θ.Θ.

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου:
Τρίτη-Κυριακή:10:00-14:00
Τετάρτη-Παρασκευή:18:00-21:00
Τηλ. Επικοινωνίας:2410-530083.Source link

Facebook