21 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια


Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Δαγαλάκης

Με την παρουσία δεκάδων γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και πλήθους κόσμου που συνέρρευσε από νωρίς στα Προπύλαια, πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης 29 Μαρτίου, η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Μια μεγάλη διαδήλωση για την ειρήνη, μια διαδήλωση ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια συναυλία συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες όχι μόνο της συγκεκριμένης εμπόλεμης περιοχής, αλλά όλου του κόσμου.

Δεκάδες οργανώσεις από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και απλοί πολίτες διατράνωσαν την αντίθεση τους στον πόλεμο. Μαζί τους φυσικά  και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς οι άνθρωποι της Τέχνης, τραγουδιστές, ηθοποιοί, που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, κι αναφέρονται ακολούθως με αλφαβητική σειρά:

Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Το μήνυμα των διοργανωτών της εκδήλωσης

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Γνωρίζουμε ότι όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων Και όλοι μας, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι. Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη! Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή. Ειρήνη».

 Source link

Facebook