20 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

«Πράσινο φως» για ενεργειακή αναβάθμιση και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο «Αχιλλοπούλειο»


Ανοίγει ο «δρόμος» για τις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ 2021-27 των έργων που αφορούν την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε συνέχεια παρεμβάσεων προς τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, αλλά και κατόπιν πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Υπεύθυνο Υλοποίησης του ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Αν. Ανδριώτη, ο βουλευτής Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ενημερώθηκε χθες, ότι εγκρίθηκε το Τεχνικό Δελτίο Πράξης και πλέον μπορεί να υποβληθεί η προέγκριση Σύμβασης για τα υποέργα, που αφορούν στην προμήθεια και αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τα δυο υποέργα αφορούν συγκεκριμένα: α) την προμήθεια χειρουργικών προβολέων οροφής με δορυφόρο και β) την προμήθεια διαγνωστικών οθονών.

Επίσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για την προέγκριση της διακήρυξης, που αφορά στην μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και της μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

Τέλος, μπορεί πλέον να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του υποέργου, που αφορά στη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών του εξοπλισμού Η/Μ, σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά, ότι χάρις στην έγκαιρη αντίδραση της Ν.Δ., αποφεύχθηκε ο κίνδυνος απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του «Αχιλλοπούλειου», ύψους 2 εκατ. ευρώ και παράλληλα προχωρούν οι διαγωνισμοί για την αγορά νέων προβολέων χειρουργείου και διαγνωστικών οθονών νέας τεχνολογίας, ώστε το Νοσοκομείο του Βόλου να παρέχει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook