25 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στη Σκόπελο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στη Σκόπελο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων και επισκέψεων ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού.
Σκοπός της επίσκεψης του Βουλευτή ήταν η επικαιροποίηση της εικόνας και των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Σκοπέλου εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας και εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους λίγο πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου, του Αθλητικού Ομίλου και Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου, όπου έγινε λεπτομερής καταγραφή των αναγκών τους, των συνεπειών της ακρίβειας σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ενέργεια και βασικά αγαθά, αλλά και θεμάτων που άπτονται της αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής του νησιού.


Στη συνέχεια, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο κ. Στ. Περίσση και τους Αντιδημάρχους κ. Αγγ. Ξηντάρη και κ. Αρ. Βούλγαρη όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα του Δήμου, τις υποδομές, τις στελέχωσης, τα έργα σε εξέλιξη, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, το αγροτικό και οδικό δίκτυο, αλλά και αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Σκοπέλου.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπου συνομίλησε με τη Διευθύντρια και το προσωπικό για θέματα που αφορούν το προσωπικό, τη στελέχωση και τη διαχρονική ακαταλληλότητα της κτιριακής υποδομής. Ο Αλ.Μεϊκόπουλος εξήγησε όλες τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει για το ζήτημα του κτιρίου, αλλά και τον εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο υποτίθεται ότι έχει εντάξει το εν λόγω έργο. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι παρά τις διαδοχικές παρεμβάσεις του σχετικά με τη μετονομασία του ΚΥ Σκοπέλου σε «Γιώργος Τριανταφύλλου», ως ελάχιστη οφειλόμενη τιμή για την προσφορά του στη σκοπελίτικη κοινωνία, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη απάντηση.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε και την περιοχή της Γλώσσας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας – Λουτρακίου Σκοπέλου και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τις προκλήσεις τις φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τις προσδοκίες για τις αφίξεις και τα έσοδα, τα αγκάθια της ενέργειας και των ανατιμήσεων, ενώ άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.
Τέλος, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισκέφθηκε τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Γλώσσας, συνομίλησε με τις γυναίκες του Συνεταιρισμού και τις συνεχάρη για τη δραστηριότητα και τη συμβολή τους στη διατήρηση και την προβολή των τοπικών παραδόσεων.

Facebook