18 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παρουσιάζεται ο Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας του Λαρισαίου ψυχοθεραπευτή Γ. Γιαννούση


Το ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ΝΗΜΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο “Καλτσάς” κι οι εκδόσεις Αρμός  παρουσιάζουν  αύριο Παρασκευή 6 Μαίου στις 7 το απόγευμα, το βιβλίο του Γιώργου Γιαννούση “Βιωματικός Οδηγός Ψυχοθεραπείας, η εξελικτική συστηματική προσέγγιση”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά και θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Παθολόγος , Εντατικολόγος, Δ/ντης ΤΕΠ του Γ.Ν.Λ.  Δημήτρης Μπαμπαλής, ο Ψυχολόγος PhD, Αναπλ. Ειστημονικός υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. Σωτήρης Λαϊνάς και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Γιαννούσης. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μίνα Μαυρογιάννη.

Ο βιωματικός οδηγός ψυχοθεραπείας απευθύνεται σε όλους όσοι βρίσκονται ή φιλοδοξούν να ξεκινήσουν ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι προς την αυτογνωσία. Φιλοδοξεί ως εκ τούτου να αποτελέσει έναν βιωματικό αναστοχαστικό οδηγό αναζήτησης του εαυτού και του κόσμου που τον περιβάλλει. Δεν αντικαθιστά βέβαια σε καμιά περίπτωση την ψυχοθεραπευτική πράξη και εκπαίδευση, συμβάλλει όμως σε αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αναστοχαστεί τις δικές του εμπειρίες, μέσα από τις εργασίες που προτείνονται, καθώς και μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία και απαντούν σε αυτές τις εργασίες και φυσικά είχαν την ευγενική καλοσύνη να τις παραχωρήσουν, ώστε να ενταχθούν στον ανά χείρας βιωματικό οδηγό ψυχοθεραπείας.
Καλό ψυχοθεραπευτικό ταξίδι.

Γιαννούσης Γιώργος (σύντομο βιογραφικό)

Ο ψυχοθεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης είναι απόφοιτος του Παντείου πανεπιστημίου της Αθήνας, διδάκτορας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικευμένος στη συστημική προσέγγιση από συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Θεραπευτών (ΕΛΕΣΥΘ), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων και εκπαιδευτής ενηλίκων.
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ινστιτούτου συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας ΝΗΜΑ όπου και παρέχει στήριξη σε άτομα, ζευγάρια, ομάδες και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προσωπικές δυσκολίες (προβλήματα συμπεριφοράς, αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κρίσεις πανικού, κρίσεις θυμού, κατάθλιψη, κ.α.), προβλήματα επικοινωνίας στην οικογένεια, τις προσωπικές/επαγγελματικές σχέσεις, κ.λπ. και προβλήματα στη διαχείριση ειδικών θεμάτων όπως διαζύγιο, πένθος, εξαρτήσεις, ψυχοσωματικές ασθένειες, κ.α. Παρέχει επίσης στήριξη σε θέματα οικογένειας, ζευγαριού, γονεϊκού ρόλου και ανατροφής των παιδιών. Είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων, εκπαιδευτής ψυχοθεραπευτών και συμβούλων ψυχικής υγείας, καθώς και επόπτης ειδικών της ψυχικής υγείας (ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών, ψυχιάτρων) σε θέματα ψυχοθεραπείας και οικογενειακής θεραπείας.
Τέλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης «εν-έργω» και γραμματέας της ελληνικής εταιρείας κλινικής κοινωνικής ψυχολογίας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, καθώς και σε πλήθος ομιλιών στο γενικό πληθυσμό και έχει δημοσιεύει επιστημονικά, αλλά και κοινού ενδιαφέροντος άρθρα.

 Source link

Facebook