27 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στο Πειθαρχικό ο ιερέας που επιτέθηκε σε τρανς γυναίκα και την έδιωξε από συσσίτιο στην ΚαλλιθέαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, 17:11

Στο Πειθαρχικό ο ιερέας που επιτέθηκε σε τρανς γυναίκα και την έδιωξε από συσσίτιο στην Καλλιθέα

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συζητηθεί στο πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών η φραστική επίθεση του ιερέα στην Καλλιθέα σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας στην Καλλιθέα.

Υπόμνημα στο Πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το οποίο πρόκειται να συγκληθεί προκειμένου να συζητήσει την επίθεση του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας εναντίον τράνς γυναίκας, λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, έχει καταθέσει η δικηγόρος της, Αγγελική Σουγλέ.

Η γυναίκα είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με β@@@α».

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος διεμήνυσε στον ιερέα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, αλλά και σε όσους έχουν παρόμοιες απόψεις, ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, 17:31Source link

Facebook