27 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συμμορία 18 ανηλίκων πίσω από τις 13 ληστείες και τις 31 κλοπέςΠολυμελής συμμορία με ανήλικα κυρίως μέλη, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες, στην περιοχή της Ακρόπολης, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι 4 εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 13 μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων οι 10 είναι ανήλικοι.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη και έτερος ανήλικος για απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Για την εξάρθρωση της συμμορίας, προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, η οποία ξεκινά τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2021, ενώ τα μέλη της ταυτοποιήθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της συμμορίας ήταν συνεχής με εναλλαγή της σύνθεσής της κάθε φορά και διέπρατταν:

  • ληστείες κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών και κατά προτίμηση ανηλίκων 
  • και κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βραχάκια της Ακρόπολης, αλλά και στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε όλες τις περιπτώσεις, αντικείμενα από τα θύματά τους.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, προέβαιναν στην άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

  • 13 περιπτώσεις ληστειών
  • και 31 περιπτώσεις κλοπών

Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

 Source link

Facebook