21 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 13:05

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Zougla Newsroom

Φωτογραφία: Χάρης Γκίκας

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του για παρεμβάσεις στις έρευνες για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και απόπειρα εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατάθεσε απολογητικό υπόμνημα 643 σελίδων και πλήθος εγγράφων αντικρούοντας τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν  ότι το σκάνδαλο της Νοβάρτις είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα  μικρό ευτυχώς μέρος της δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι  τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο. Μη βιάζεστε…Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Ο κ.  Παπαγγελόπουλος μιλά για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του υποστηρίζοντας: «Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανάκριση οδηγείται στο τέλος της και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί εάν θα υπάρξει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.  


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 13:05Source link

Facebook