20 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στο ΟΑΚΑ οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 18:10

Στο ΟΑΚΑ οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027

Ακόμα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση «έκλεισε» το ΟΑΚΑ και μάλιστα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Συγκεκριμένα, το Ολυμπιακό Αθλητικό Kέντρο Αθηνών «Σπύρος Λουής» θα αποτελέσει την «καρδιά» των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, που θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2027.

Με «προίκα» την επιτυχημένη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού (2021) η ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη των αγώνων, πήρε το «χρίσμα» από τη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Εργασιακό Αθλητισμό, σε ψηφοφορία που έγινε στο Μπορντό. Η Ελλάδα συγκέντρωσε 40 ψήφους περισσότερες από την Τσεχία (Πράδα), παρουσία του Συντονιστή Γενικού Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή ο οποίος μίλησε για τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, την ανάπλαση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και τη μετατροπή του σε ένα Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας με αθλητικό, πολιτιστικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα.

«Η Ελλάδα μας αναπτύσσεται, διεκδικεί μεγάλες διοργανώσεις και αναδεικνύεται νικήτρια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητας μας στο Μπορντό της Γαλλίας, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα αναβάθμισης του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Το 2027 το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει το επίκεντρο ακόμη μίας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης», τόνισε Κ. Χαλιορής.

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε την επικράτηση της ελληνικής υποψηφιότητας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επεσήμανε: «Η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, με τις πολιτικές εξωστρέφειάς μας, έχει επιστρέψει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού, στη θέση που της αρμόζει. Διεκδικούμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και τις διοργανώνουμε με επιτυχία. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027 θα αποτελέσουν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της χώρας μας ενώ από αυτή θα προκύψουν σημαντικά οφέλη. Χιλιάδες εργαζόμενοι από χώρες της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις μας, να αγωνιστούν σε αυτές, να γευτούν την ελληνική φιλοξενία, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και τις ομορφιές του τόπου μας».

Τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα διοργανώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σπύρος Καραβούλης δήλωσε: «Η διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τον περασμένο Οκτώβριο σε συνθήκες πανδημίας αποτέλεσε έναν άθλο. Οι ιθύνοντες μας δίνουν και πάλι την ευκαιρία να διοργανώσουμε αγώνες που θα προβάλλουν την Αθήνα και τη χώρα μας καθώς και εκδηλώσεις που θα μείνουν στην ιστορία του παγκόσμιου εργασιακού αθλητικού κινήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και το Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την αμέριστη υποστήριξή τους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 18:10Source link

Facebook