20 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Νέα επεισόδια και τρεις συλλήψεις στο ΑΠΘΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 17:31

Νέα επεισόδια και τρεις συλλήψεις στο ΑΠΘ

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι και σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς από το πρωί τα ΜΑΤ και οι φοιτητές βρίσκονται σε σύγκρουση.

Μάλιστα, περίπου στις 16:00, σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών, τα οποία οδήγησαν και σε τρεις συλλήψεις. 


Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης ρώτησε έναν άνδρα των ΜΑΤ αν φοράει παντελόνια. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός και οι συνάδελφοί του επιτέθηκαν στους φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο, προχωρώντας και σε χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά και των γκλοπ τους, για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως δέχτηκαν άγρια και αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς, με κλωτσιές, μπουνιές και χτυπήματα με τα γκλοπ στο κεφάλι και το σώμα. Παράλληλα, κάνουν λόγο για προβοκάτσια αφού κάνεις, όπως υποστηρίζουν, δεν γνωρίζει τον άνδρα από τον οποίο ξεκίνησε το επεισόδιο.

Πέτρες και χημικά

Ακόμα και πριν σημειωθεί το προαναφερόμενο επεισόδιο υπήρχε ένταση, καθώς νωρίς το μεσημέρι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν μέλη των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν για την παρουσία της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο με αφορμή τα επεισόδια, λόγω της πρόθεσης της Συγκλήτου να φτιάξει βιβλιοθήκη στον χώρο που εδώ και 34 χρόνια υπήρχε κατάληψη με το όνομα «Το Στέκι του Βιολογικού».

Οι διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πέτρες προς το σημείο που γίνονται οι εργασίες και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Με πληροφορίες από thestival.gr και thesstoday.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 17:56Source link

Facebook