18 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» από τις κατηγορίες της επίθεσης κατά αστυνομικούΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 17:05

Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» από τις κατηγορίες της επίθεσης κατά αστυνομικού

Την απαλλαγή του αποκαλούμενου με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και τον κράτησαν επτά μήνες στη φυλακή, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο. Ο 30χρονος  κατηγορείτο για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στις 9 Μαρτίου 2021, στη Νέα Σμύρνη.

Με το υπ’ αριθμ. 1466/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο 30χρονος κατηγορούμενος αποδείχθηκε πως δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, καθώς κατά το επίδικο διάστημα έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Ο συνήγορος του «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου.

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΣΑΡΑΚΗΣ

Δικηγόρος/Ποινικολόγος
».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 22:07Source link

Facebook