18 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Μήνυμα συμμετοχής και αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική εξόντωσης των πολιτών


Εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαΐου, η Ν.Ε. Μαγνησίας του Κόμματος, με την συμμετοχή των δυο βουλευτών, Κατερίνας Παπανάτσιου και Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, Ματθαίος Δραμητινός, αρχικά αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες τονίζοντας, ότι οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν την ειδοποιό διαφορά ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα ψηφιστούν από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και  ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη.

Αναφορικά με το πρόσωπο και την εκλογή του προέδρου τόνισε ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν και όσοι εγγραφούν την ημέρα των εκλογών, πληρώνοντας την συνδρομή, αξίας 3€.

 

Παράλληλα ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε και στα πολιτικά μηνύματα της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι πως “πρέπει να δοθεί στην Κυβέρνηση το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώνεται και ταυτόχρονα να υπάρξει και το πολιτικό μήνυμα αντίδρασης στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, αλλά και όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτή την τριετία και στα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο απέτυχε. Προκαλούμε όλους, φίλους, ψηφοφόρους και όσους θέλουν να ενταχθούν, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουν την πολιτική της Κυβέρνησης».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο βουλευτής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τονίζοντας και επισημαίνοντας, την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια λόγω της ενεργειακής και όχι μόνο κρίσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα  ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας, στην ακρίβεια, στα ενεργειακά, στην εργασία και την παιδεία που δημιούργησαν αυτό το εκρηκτικό μείγμα πολιτικής δυσαρέσκειας, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για βουβή οργή που υπάρχει στην κοινωνία.

Ο κ. Μεϊκόπουλος πέρασε σ’ ένα σχολιασμό επικαιρότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχουν 10 εκατομμύρια κομπάρσοι και στημένοι” στις περιοδείες Τσίπρα. Αυτές οι χυδαιότητες γίνονται αντιληπτές από τους πολίτες, όπως αντιληπτό γίνεται το παιχνίδι της αισχροκέρδειας, το βόλεμα ημετέρων. Κάλεσε τους πολίτες ανεξάρτητα ιδεολογίας να συμμετέχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, αναδεικνύοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως εγγυητή της ευημερίας των πολλών.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία κάλεσε  τους πολίτες “να δώσουν γενναία απάντηση τις πολιτικές της κυβέρνησης”, τονίζοντας πως “οι εκλογές δεν αφορούν τα μέλη του κόμματος, αλλά όλη την κοινωνία”.

Η κ. Παπανάτσιου έκανε ειδική αναφορά στους  «φουσκωμένους» λογαριασμούς, σε όσους εξαπατήθηκαν από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα καύσιμα, στα νοικοκυριά που το καλάθι τους έχει πλέον λιγότερα προϊόντα, στους συνταξιούχους που έχασαν την 13η σύνταξη, στους αγρότες, τους επαγγελματίες, αλλά και στους νέους, υποστηρίζοντας ότι είναι οι πλέον εξαπατημένοι της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού τις θέσεις και τις υψηλές αμοιβές τις λυμαίνονται  τα “gold boys”.

24 εκλογικά Τμήματα και 11 Εκλογικά Κέντρα

H  εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μόνο τα παλιά μέλη, που στη Μαγνησία είναι περίπου 1000, ενώ όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να εγγραφούν και την Κυριακή, να καταβάλουν τη συμμετοχή των 3 ευρώ και να αναδείξουν τον πρόεδρο του κόμματος.

Στη Μαγνησία θα υπάρξουν 24 εκλογικά Τμήματα και 11 Εκλογικά Κέντρα. Σημειώνεται πως κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου θα υπάρχουν στο Τμήμα του Αλμυρού, του Βελεστίνου, του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, των Μηλεών και της Σκιάθου.

Ειδικότερα, τα Εκλογικά Κέντρα στη Μαγνησία θα είναι τα εξής:

ΑΓΡΙΑ: Παλ. Δημαρχείο Αγριάς

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γραφ. ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική πλατεία Αλμυρού

ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ: Κτίριο ΚΕΓΕ Αργαλαστής

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ: Δημαρχείο Ρ. Φεραίου

ΒΟΛΟΣ: Ξενοδοχείο Κυψέλη Αγ. Νικολάου και Αργοναυτών

ΖΑΓΟΡΑ: Πέτρινο Αγία Κυριακή Ζαγορά

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Εμμανουηλίδου 56 Ν. Αγχίαλος

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας Προύσης- Λεωφ. Ειρήνης

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου

ΜΗΛΙΕΣ: Παλ. Δημαρχείο Μηλεών

ΣΚΙΑΘΟΣ: Αίθουσα στο Γυμνάσιο Σκιάθου

Σημειώνεται πως η ψηφοφορία είναι πανθεσσαλική και από τη Θεσσαλία θα αναδειχθούν 12 άτομα για την Κεντρική Επιτροπή, με την ποσόστωση των γυναικών να είναι στο 50%. Αυτό σημαίνει πως έξι θα είναι άνδρες και έξι γυναίκες.Source link

Facebook