18 Μαΐου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Ελένης ΤοπαλούδηΒέβαιη πως η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους δύο κατηγορουμένους που τη δολοφόνησαν επειδή τους προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει στην Αστυνομία, ρίχνοντας τη ζωντανή στη θάλασσα για να μην βρεθεί ποτέ, εμφανίστηκε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, προτείνοντας την ενοχή τους, όπως και πρωτοδίκως, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ξέσπασε ακούγοντας την εισαγγελέα να περιγράφει όσα έζησε το παιδί της στα χέρια των δύο κατηγορουμένων. «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο», φώναξε και χρειάστηκε να βγει από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

«Η Ελένη είχε ένστικτο. Προσπάθησε να αντισταθεί. Τα σκισμένα ρούχα της φανερώνουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε με τους κατηγορουμένους. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή και ζωντανή την πέταξαν στη θάλασσα», τόνισε η εισαγγελέας, η οποία αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από τη στιγμή που πήγαν οι δύο κατηγορούμενοι την άτυχη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός από αυτούς, στους Πεύκους της Ρόδου. «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01:07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της “πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο”. Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι “δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει”. Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούλησή της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει», σημείωσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο, προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο και εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική πως και οι δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντες συμμετείχαν στο έγκλημα και στη μεταφορά του θύματος μέχρι τα βράχια για να μην βρεθούν ποτέ τα ίχνη από τη δολοφονία. «Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να τη σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματά της. Όμως πολλά κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός  ενώ, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο πως «η Ελένη ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι… Αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε».

Καταλήγοντας, η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε ούτε από την προσπάθεια των κατηγορουμένων για να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, λέγοντας πως «δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».Source link

Facebook