29 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κυρ. Μητσοτάκης: Στήριξη της βιολογικής κτηνοτροφίας και της βιολογικής αγροτικής παραγωγής


Στο πιλοτικό θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, ξεναγείται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, που ξεκίνησε με τα εγκαίνια της  Κτηνοτροφικής Μαγνησίας Α.Ε., υπό τον διεθνή τίτλο Greek Family Farm, της οικογένειας Τσαγκάρη, στον Πλάτανο Αλμυρού.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύγχρονη καθετοποιημένη πρωτογενή παραγωγή και τις νέες θέσεις εργασίας, τις εξαγωγές και την προστασία της φέτας, αλλά και του περιβάλλοντος, που επιχειρείται από τη μονάδα, μέσα από ένα  φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο εν μέρει θα χρηματοδοτηθεί και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Επίσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει με πρόσθετους πόρους 171 εκατομμυρίων ευρώ τη βιολογική κτηνοτροφία, που θα ικανοποιήσουν περισσότερες από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμη 70 εκατ. θα διατεθούν για τη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.

Μετά έφτασε στο θερμοκήπιο όπου ξεναγείται από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, και τον καθηγητής γεωπόνο Νίκο Κατσούλα. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει παρόμοιο θερμοκηπιακό πάρκο στην Ελλάδα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στοχεύουν στην εξοικονόμηση νερού, λιπασμάτων και ενέργειας. Παράλληλα, πολλές από τις λειτουργίες του πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας. Οι ντομάτες και τα αγγούρια τα οποία καλλιεργούνται σε αυτό δίνονται στο κοινωνικό παντοπωλείο καθώς και σε άλλες δράσεις κοινωνικού σκοπού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook