2 Ιουλίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Κάθε 5η Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1972.

Η συγκεκριμένη μέρα μας θυμίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής. Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος έχει ως μήνυμα τον επανασχεδιασμό, την επαναδημιουργία και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρει: “η πανδημία ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι τα οικοσυστήματα καταστρέφονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της εξάπλωσης των παθογόνων κορονοϊών. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης των οικοσυστημάτων προς όφελος της χλωρίδας, της πανίδας και φυσικά της ανθρώπινης ζωής. Οφείλουμε να σεβαστούμε κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη, ούτως ώστε να ζήσουμε σε ένα υγιεινό περιβάλλον και εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές. Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, και έχουμε υιοθετήσει συγκεκριμένες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, του πόσιμου νερού, της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών δράσεων. Σε αυτή τη λογική καλούμε όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης, για ένα Δήμο φιλικό προς το περιβάλλον, ανθρώπινο και λειτουργικό. Ας μη θυμόμαστε το περιβάλλον μόνο στις καθιερωμένες Παγκόσμιες μέρες. Ας σταματήσουμε να το πληγώνουμε με κάθε μας πράξη. Ας το κάνουμε φιλικό και υγιές για μας και τα παιδιά μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook