25 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βόλος: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των Παλαιών για την ηχορύπανση των μπαρ


Δυο νέες συλλήψεις  τα ξημερώματα, στην περιοχή των Παλαιών, των προσωρινά υπευθύνων των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ότι οι νύχτες τους έχουν γίνει εφιάλτης λόγω της ηχορύπανσης.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη ένας 21χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος που λειτουργεί με άδεια “παραδοσιακού καφενείου”, καθώς λειτουργούσε στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική στα 99db, όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη είναι στα 80db. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί ξανά ο προσωρινά υπεύθυνος του συγκεκριμένου μπαρ για την ίδια παράβαση, ενώ στα όρια του αυτοφώρου αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του, ηλικίας 43 ετών.

Επίσης, συνελήφθη 53χρονος ιδιοκτήτης μπυραρίας, επίσης στα Παλαιά, καθώς κατά τη ηχομέτρηση διαπιστώθηκε η μέγιστη επαναλαμβανόμενη ηχοστάθμη να είναι 85 db αντί της επιτρεπόμενης των 80 db.

 

Ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων των Παλαιών και του Παλιού Λιμεναρχείου για την συνάντηση εκπροσώπων τους με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας

Την Παρασκευή 03/06/2022 επιτροπή του συλλόγου των Παλαιών συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας για να του εκθέσει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή από τη μετατροπή της σε διασκεδαστήριο και την έντονη ηχορύπανση που δημιουργείται από τα διάφορα μαγαζιά νυχτερινής “διασκέδασης”.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαλατσούκα που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και που δεσμεύτηκε πως η αστυνομία να επιτελέσει το ρόλο της με εντατικούς ελέγχους. Η θετική ανταπόκριση  που έδειξε στην αγωνία που του μεταφέραμε μας γεμίζει με αισιοδοξία  ότι η γειτονιά μας θα ξαναβρεί τους κανονικούς τους ρυθμούς και την ισορροπία που το τελευταίο διάστημα έχουν διαταραχθεί ολοκληρωτικά.

Από την πρώτη στιγμή η επιτροπή των Παλαιών ξεκαθάρισε ότι στόχος της διαμαρτυρίας των κατοίκων δεν είναι να κλείσουν τα καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι έμποροι που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούμε στην περιοχή αυτή, θέλουμε η γειτονιά μας να είναι  ζωντανή και να φιλοξενεί πολλαπλές δραστηριότητες. Όλα όμως στα πλαίσια της τήρησης των κανονισμών.

Όμως τίθεται ζήτημα διαβίωσης όταν το βράδυ διάφορα μαγαζιά που ενώ λειτουργούν με άδεια καφενείου ή καφέ, μετατρέπονται σε κλαμπ και έχουν τη μουσική σε ένταση που ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι το αυτονόητο, όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή να είναι στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της γειτονιάς και με σεβασμό προς όλους. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να τηρηθούν οι κανονισμοί σωστής λειτουργίας των καταστημάτων που λειτουργούν ως καφενεία.

Αυτό σημαίνει  τα εξής:

  1. Η μουσικά οφείλει να είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και όχι κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας
  2. Τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης επίσης να είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων κι όχι να καταλαμβάνουν το μεγάλο μέρος της πλατείας ή και ολόκληρους τους πεζόδρομους, οι οποίοι είναι κοινόχρηστοι χώροι κι όχι ιδιωτικοί
  3. Να μην τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, σταντ, σκαμπό κ.α. στο οδόστρωμα αλλά ούτε και να καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια των βασικών δρόμων της περιοχής. Αυτό εμπεριέχει και ζητήματα ασφάλειας όσων κάθονται εκεί αφού μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα.
  4. Να μην γίνονται κατασκευές όπως πάγκοι σερβιρίσματος ποτών (μπαρ) ή τοποθέτηση των dj και των ηχοσυστημάτων σε εξωτερικούς χώρους όπως πλατεία και πεζόδρομοι. Αυτό είναι θέμα και της πολεοδομίας.

Διαφορετικά αυτό που πάει να γίνει είναι μια περιοχή κατ’επίφαση τουριστική,που θα διωχθεί κάθε άλλη χρήση που τόσα χρόνια υπάρχει στη γειτονιά των Παλαιών (μόνιμη κατοίκηση, εμπορική δραστηριότητα, εστίαση κ.α.) και θα μείνει μόνο η νυχτερινή “διασκέδαση”.

Προφανώς κάτι τέτοιο ούτε ανάπτυξη είναι αλλά ούτε δίνει ουσιαστική ζωή σε μια γειτονιά.

Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε στην τήρηση των κανονισμών και της ομαλής συνύπαρξης όλων των δραστηριοτήτων κάτι που κάνει  την γειτονιά των Παλαιών μία από τις ιστορικότερες αλλά και πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης μας.Source link

Facebook