2 Ιουλίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών


Από κεραυνό φαίνεται πως ξεκίνησε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε στο OPEN:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι(…). Σήμερα το πρωί α πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερη και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος.

«Κάηκε ένα μεγάλο μέρος αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου», ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

Η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, απέκτησε σύντομα πολύ μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ και ο δυνατός αέρας μαζί με τα εύφλεκτα υλικά δυσκόλευαν στο μέγιστο βαθμό το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. 

Το πρωί της Τρίτης πάντως, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και να εμποδίσουν την περεταίρω εξάπλωση της.

Μετά από σκληρή ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε ύφεση βρίσκεται πλέον το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο με πλαστικά στον Ασπρόπυργο.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί σε ένα κτήριο με τους πυροσβέστες να επιδιώκουν να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Το μήνυμα του 112

Το 112 το βράδυ της Δευτέρας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο η Πολιτική Προστασία τους ζητούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στους κλειστούς χώρους λόγω των πυκνών καπνών.Source link

Facebook