2 Ιουλίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δημοπρατείται το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το μεγάλο έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στα Καλά Νερά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020  καλύπτοντας και το  χρηματοδοτικό κόστος για  τις ιδιωτικές συνδέσεις  των ιδιοκτησιών  του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη την Ειδική Υπηρεσία  Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στη δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης των Καλών Νερών ένα έργο που μαζί με την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.« Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή, που  προστατεύει τη  δημόσια υγεία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής για κατοίκους και παραθεριστές,  αναβαθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού και επιπλέον δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια απαιτητική  εποχή για την κοινωνία και την οικονομία.

Το έργο

Το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» αφορά:

  • την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους τάξης 7,5 km
  • την κατασκευή του ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους τάξης 1,5 km
  • την κατασκευή 2 Αντλιοστασίων ακαθάρτων •την τοποθέτηση φρεατίων επίσκεψης – συμβολής
  • την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή (το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από τον κύριο του έργου).

Στον οικισμό της περιοχής μελέτης δεν υπάρχει σήμερα αποχετευτικό δίκτυο. Η συλλογή των λυμάτων γίνεται με ιδιωτικούς βόθρους. Οι αγωγοί του εσωτερικού δικτύου, διέρχονται από διανοιγμένες ασφαλτοστρωμένες οδούς. Ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων για το μεγαλύτερο μήκος του, διέρχεται από ασφαλτοστρωμένες οδούς και μόνο στο γήπεδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων διέρχεται από χωματόδρομο και εκτός δρόμου περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook