29 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Χρ. Τριαντόπουλος: Παρουσιάστηκε η μελέτη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για Εμπορευματικό Κέντρο και Βιο-Οικονομική Περιοχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου


Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών όλης της προηγούμενης περιόδου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, η παρουσίαση της μελέτης της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης προ ενός έτους, όταν και συμφωνήθηκε -σχεδόν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και υπογραφή σχετικού εγγράφου- η συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ως προς τη διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων στο Αερινό και στον Άγιο Γεώργιο.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κ. Θάνος Ψαθάς, καθώς και στελέχη της εταιρείας, ενώ εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι Πρόεδροι από τα Τοπικά Συμβούλια του Αερινού και του Αγίου Γεωργίου και λοιποί αυτοδιοικητικοί και τοπικοί παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ παρουσίασε αναλυτικά τη μελέτη για την αξιοποίηση των δύο δημοτικών ακινήτων, απάντησε σε ερωτήσεις και προβληματισμούς και έθεσε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει και να πραγματοποιηθεί η εν λόγω επένδυση με την εμπλοκή, φυσικά, και του ιδιωτικού τομέα.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή έχουμε σημειώσει ότι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τη δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου, αποτελεί έναν από τους βασικούς συντελεστές για την ανάδειξη της Μαγνησίας σε ένα διαμετακομιστικό κόμβο με διεθνή εμβέλεια, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του λιμανιού Βόλου, την αξιοποίηση του πολιτικού αεροδρομίου με έμφαση στη μεταφορά εμπορευμάτων των βιομηχανικών περιοχών, την αναβάθμιση της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, και τον σχεδιασμό της νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τις βιομηχανικές περιοχές Αλμυρού-Βόλου, το λιμάνι και το Αερινό.
Σε συνέχεια, λοιπόν, της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει όλη αυτή την περίοδο με τη Δημοτική Αρχή και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, αλλά και της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα η μελέτη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την αξιοποίηση των δύο δημοτικών ακινήτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, σε Αερινό και σε Άγιο Γεώργιο. (…)
Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά -μετά από χρόνια συζητήσεων και σεναρίων- υπάρχει κάτι απτό, μια μελέτη για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Μαγνησία και την αξιοποίηση και δεύτερης δημοτικής έκτασης με τη δημιουργία πρότυπης βιο-οικονομικής ζώνης.
Επί αυτής της μελέτης, λοιπόν, έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση -σε συνέχεια της σχετικής παρουσίασης από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ- η οποία και θα συνεχιστεί την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο μιας τοπικής διαβούλευσης, μέχρι να ληφθεί η απόφαση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Η συνεργασία, συνεπώς, συνεχίζεται, προς όφελος όλων και με γνώμονα το καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές του τόπου μας».Source link

Facebook