30 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αλόννησος: Η μοναδική η εμπειρία της κατάδυσης και του θαλάσσιου πλούτου


Ενώ το ναυάγιο είναι οπτικά εντυπωσιακό, έχει επίσης σημαντική ιστορική σημασία. Το ναυάγιο της Περιστέρας άλλαξε την αντίληψη των ιστορικών για τη ναυπηγική στον αρχαίο κόσμο. Οι αρχαιολόγοι αρχικά πίστευαν ότι αυτό το είδος ναυπηγικής προέρχεται από τους Ρωμαίους. Το ναυάγιο της Περιστέρας απέδειξε, ότι οι Έλληνες ήταν μπροστά από τους Ρωμαίους.

Πριν από την ανακάλυψη του ναυαγίου, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι τα μεγαλύτερα πλοία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους Ρωμαίους γύρω στον πρώτο αιώνα π.Χ. Αυτά τα πλοία μετέφεραν περίπου 1.500 αμφορείς και ζύγιζαν έως και 70 τόνους. Το ελληνικό πλοίο ναυπηγήθηκε περίπου τέσσερις αιώνες νωρίτερα, ζύγιζε 126 τόνους και μετέφερε πάνω από τη διπλάσια ποσότητα αμφορέων.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ακόμη πολλά να μάθουν από την τοποθεσία Περιστέρα, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν ανασκαφεί ακόμη. Οι ιστορικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι προκάλεσε το ναυάγιο ή αν κάποιος άλλος θησαυρός μπορεί να βρίσκεται κάτω από τους χιλιάδες αμφορείς. Ενώ ορισμένες ενδείξεις υποδηλώνουν πυρκαγιά στο πλοίο, οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι αν αυτό προκάλεσε τον θάνατο του πλοίου.Source link

Facebook