2 Ιουλίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμαΑπό 18 έως 600 ευρώ ανά μετρητή, θα είναι το ύψος της αποζημίωσης για το Power Pass που θα μπορέσουν να πάρουν πίσω οι δικαιούχοι. Θα αφορά τους υπέρογκους λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει την Παρασκευή 17 Ιουνίου όπως ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την ενίσχυση δικαιούνται  οι οικιακοί καταναλωτές καθώς και γονείς που έχουν μισθώσει κατοικία για τα παιδιά τους που σπουδάζουν. Πρέπει να είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ποσά θα καταβληθούν το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

 Πως θα υποβάλλεται αίτηση

• Εισέρχεστε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

• Βεβαιώνεται ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

• Διορθώνετε τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία

• Αναγράφετε τον αριθμό του τραπεζικού  λογαριασμού (IBAN)

• Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

Παραδείγματα:

Με επιπλέον χρεώσεις 600 ευρώ – μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων – η επιστροφή θα είναι 360 ευρώ.

Με επιπλέον χρεώσεις 800 ευρώ, η επιστροφή είναι 480 ευρώ.

Με επιπλέον χρεώσεις 1.000 ευρώ και άνω η επιστροφή  είναι 600 ευρώ

Διευκρινίσεις 

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που δηλώθηκε στην εφορία το 2021 δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από το συνολικό εισόδημα αφαιρούνται οι φόροι και συνεπώς δικαιούχοι της επιδότησης είναι και όσοι εμφάνισαν στη φορολογική δήλωση του 2021 οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 45.000 ευρώ.

Για τη καταβολή της αποζημίωσης θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα του 2020 που δηλώθηκε στην Εφορία το 2021. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2020 έως την 1η Μαΐου 2022.

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του επιδόματος. Για τους συγκεκριμένους θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, που αποκτήθηκε το 2021.

Για την επιδότηση έως 600 ευρώ των λογαριασμών ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη θα πρέπει να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση (εισοδήματα 2021) πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Το ποσό της επιδότησης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνομιακού χαρακτήρα.Source link

Facebook