29 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μουσική παράσταση από το Θεσσαλικό Θέατρο


Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, μια νέα ανάγνωση του Βόυτσεκ,  «αλλιώς» επίκαιρη μέσα στους βομβαρδισμούς που ακούγονται από μακριά.

Μία καινούρια ανάγνωση του αριστουργήματος του Γκέοργκ Μπύχνερ μέσα σε έναν κόσμο που ενώ αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα συνεχίζει να διαπράττει τα ίδια λάθη με άλλο περιτύλιγμα. “Ο στρατιώτης Βόυτσεκ βρίσκεται μέσα στη δίνη πολλαπλών πολέμων –στο μυαλό του, στο σπίτι του, στον στρατώνα του, στην κοινωνία, στην υφήλιο­– που λυγίζουν τους ώμους του και καταστρέφουν την ψυχή του. Σε μία παράσταση που διατρέχεται από τη μουσική και τα τραγούδια του Tom Waits που παίζονται ζωντανά επί σκηνής, ένας θίασος παίρνει κάθε τόσο απόσταση για να σχολιάσει, να αναλύσει, να διασκεδάσει ακόμη και να χλευάσει τα αδιέξοδα του ανθρώπου που αδυνατεί να αντιληφθεί πως κατέχει τη δύναμη να γκρεμίσει τις χάρτινες φυλακές και τα σαθρά τείχη που τον περιβάλλουν.”

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 5 Ιουλίου στο θέατρο της Αυλής του Μύλου, και θα παίζεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πόλεις της Θεσσαλίας, στη Θεσσαλονίκη (Συκιές 28 Αυγούστου) και την Αθήνα (Παπάγου 12 Σεπτεμβρίου – Πεύκη 13 Σεπτεμβρίου,  Θέατρο Πέτρας 14 Σεπτεμβρίου).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Θανάσης Χαλκιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Θανάσης Ζέρβας – Δημήτρης Κουρούμπαλης – Μαρσέλα Λένα – Κώστας Μπούντας – Χάρης Φλέουρας – Έλλη Χατζεϊπίδου.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Πολιτεία Λαρισαίων,  Formedia, Larissanet, Larissapress, On Larissa, Paidis.com, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Πόλις Radio.

 Source link

Facebook