30 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

«Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον Αρμένικο λαό και διευρύνουμε τη συνεργασία μας»Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 19:06

Πατούλης: «Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον Αρμένικο λαό και διευρύνουμε τη συνεργασία μας»

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αρμενίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με τη δρομολόγηση συνεργασιών στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, διερευνήθηκε στη συνάντησή του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα, Tigran Mkrtchyan.

Επίσης αποφασίστηκε τριμερής συνάντηση για το σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας της επέκτασης της συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών καθώς και προγραμματισμού από κοινού δράσεων της Περιφέρειας με την Πρεσβεία της Αρμενίας και την Αρμένικη Κοινότητα της Αττικής.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτεροι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης που συνδέουν τους δύο λαούς, καθώς «η ιστορία του αρμένικου λαού διατρέχεται από παρόμοιες εντάσεις και δοκιμασίες με την ιστορία του ελληνικού λαού», όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: Ο πόνος του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, αλλά και η ανεξάντλητη δύναμη για επιβίωση και προκοπή είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους δύο λαούς. Σήμερα, κοιτώντας μπροστά, αναζητούμε νέες δυνατότητες ενίσχυσης αυτών των δεσμών μέσα από συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια μας και θα ενδυναμώσουν την σχέση μας. Ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δράση είναι τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς μας».

Από την πλευρά του ο πρέσβης Tigran Mkrtchyan, προσκάλεσε τον περιφερειάρχη στην Αρμενία και με αφορμή την επικείμενη συνεργασία επισήμανε: «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή για την Ελλάδα και την Αρμενία, καθώς εκτός από τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή συμπληρώνονται παράλληλα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρμένικης Κοινότητας στην Ελλάδα».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 19:06Source link

Facebook