25 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνάντηση εργασίας για εργοστάσιο βιομάζας


Τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της κυκλικής οικονομίας στη Μαγνησία εξέτασαν το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου σε συνάντηση εργασίας που είχαν στελέχη της “Green Circle”, εταιρείας παραγωγής βιομάζας και ανανεώσιμης ενέργειας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.


Μετά από επαφή με την κ. Όλγα Σαραντόπουλου, την μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) στελέχη της “Green Circle”, αλλά και ο κ. Jussi Louekoski, που είναι ο κύριος επενδυτής της εταιρείας εξέφρασαν την βούληση για επενδυτικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Μαγνησίας για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Robert van Spingelen, υπεύθυνος ανάπτυξης της εταιρείας, στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μίας υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο, γι’ αυτό και έγιναν οι πρώτες διερευνητικές ερωτήσεις στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, σχετικά με την παραγωγή ελιάς, την κτηνοτροφική παραγωγή του Νομού, αλλά και την παραγωγή βάμβακος.
Πλήρως ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη που θα προσδώσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή της Μαγνησίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνης, ο οποίος και ανέπτυξε τις θέσεις του για την πραγμάτωση του εγχειρήματος σε άμεσο χρόνο.
Παρόντες στην συνάντηση εργασίας ήταν ακόμη ο υπεύθυνος στην ελληνική αγορά της εταιρείας κ. Wolfgang Heiss, ο αναπτυξιακός εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Edmundas Akstinas, ο πρώην Πρέσβης της Αυστρίας και καθηγητής κ. Raul Kauffler, ο κ. Γιάννης Στεφάνου, μέλος της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης της ΒΙΠΕ Βόλου και ο κ. Κώστας Λάμπρου, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook