30 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κ. Αγοραστός: Τρία νέα Καταδυτικά Πάρκα στον Παγασητικό- Ζητάμε στήριξη για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου


«Καταφέραμε μέσα στην πανδημία να κρατήσουμε ασφαλείς τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας και να εφαρμόσουμε με συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στηρίξαμε και ενισχύουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις με τα προγράμματα Επενδύω και Επαναπενδύω και με τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ και επενδύουμε στην ανάπτυξη του ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συνεδρίασε υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με επισκέψιμα Υποθαλάσσια Μουσεία. Φέτος το καλοκαίρι, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού εγκαινιάζοντας τρία νέα καταδυτικά πάρκα στον Δυτικό Παγασητικό Κόλπο» τόνισε ο κ. Αγοραστός. «Παράλληλα δημιουργούμε νέες διαδρομές για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού. Ζητάμε να στηριχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, που στηρίζεται στο digital marketing και είναι στοχευμένο στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιάννης Μπουτίνας έθεσε μια σειρά από θέματα, που αφορούν άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις για τα οποίο το Υπουργείο Τουρισμού είναι αρμόδιο είτε συναρμόδιο όπως:
-Υποστελέχωση προσωπικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις- να δοθεί επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας.
-Καταπολέμηση του τεράστιου ενεργειακού κόστους με Net Metering σε τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως σε καταλύματα.
-Για τα τουριστικά γραφεία: επιδοτούμενα προγράμματα για ψηφιοποίηση, να συμπεριληφθούν στο νέο ΕΣΠΑ για ανανέωση του στόλου, να μειωθούν και ισοσκελιστούν τα τέλη κυκλοφορίας με τα αντίστοιχα των λεωφορείων ΚΤΕΛ.
-Πρόσληψη ναυαγοσώστων μέσω ΟΑΕΔ – εποχιακό προσωπικό για πισίνες ξενοδοχείων
-Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και μείωση ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, παράταση του προγράμματος Συνεργασία μέχρι 31/12/2022.
-Οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής και περιπέτειας να συμπεριληφθούν στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, σύμφωνα με το νόμο 4276/2014, άρθρο 1 παράγραφος 3.
-Νομοθετικό πλαίσιο για airbnb με προδιαγραφές ΕΟΤ – με αναλογία μεγίστου αριθμού ακινήτων ανά περιοχή, ανάλογη της δυναμικότητας σε κλίνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook