28 Ιουνίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κορονοϊός: Η Μαγνησία μία από τις 71 Περιφερειακές Ενότητες με δείκτη RT άνω της μονάδας


Η Μαγνησία είναι μια από τις περιοχές της χώρας που καταγράψει υψηλό ποσοστό μεταδοτικότητας της Όμικρον 4 και Όμικρον 5, σύμφωνα με το επιδημιολογικό εργαλείο καταγραφής της νόσου, που δημιούργησαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν ο δείκτης Rt είναι άνω της μονάδας, τότε σημαίνει αύξηση των μολύνσεων. Για την Μαγνησία ο δείκτης δείχνει 1,36 και κατατάσσεται στις 71 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, για τις οποίες άναψε ξανά η ένδειξη της κόκκινης λυχνίας.

Στην ουσία πρόκειται για το καλοκαιρινό κύμα, μετά την άρση όλων των μέτρων περιορισμού αλλά και της υψηλής κινητικότητας των πληθυσμών της Ευρώπης  για διακοπές, που μαζί έφεραν οι νέες υπερμεταδοτικές παραλλαγές της Όμικρον ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Δείτε το διάγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, cello.org.gr

 

Οι επιστήμονες αναμένουν μέσα στις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες να ανέβουν ξανά οι αριθμοί των μολύνσεων καθώς και οι θάνατοι ανθρώπων άνω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνουν δε ότι η χαμηλή επίπτωση της νόσου στους υγιείς ανθρώπους θα επιφέρει ναι μεν νέα  πίεση στα νοσοκομεία, αλλά μόνο στις απλές κλίνες Covid-19 και όχι στις ΜΕΘ.

 Source link

Facebook