14 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ στο δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου


Στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών χορηγείται έκτακτη χρηματοδότηση προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση 300.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις αρχές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση για έργα αντιμετώπισης και αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται η παροχή νέας έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου. Ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, δημοτικά κτίρια, αλλά και σε λιμενικές υποδομές.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και ενεργής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση, η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών προχωρά, πάντα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook