14 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Την αποκατάσταση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας την επαναφορά των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα προ των περικοπών, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, “Οι αποδοχές των ιατρών του κλάδου ΕΣΥ έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές με τους νόμους 4093/2012 της κυβέρνησης της ΝΔ και τον νόμο 4472/2017 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ η αμοιβή της εφημεριακής απασχόλησης παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Οι γιατροί των δημόσιων μονάδων Υγείας, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, τα 2,5 χρόνια πανδημίας αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη, την άμυνα του λαού, τόσο απέναντι στην πανδημία όσο και στις πολιτικές που μετατρέπουν την Υγεία σε ακριβό, απρόσιτο εμπόρευμα για τον λαό(…).

Γιατροί, που ήδη εργάζονται στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν μονιμοποιούνται και εξαναγκάζονται στο απαράδεκτο καθεστώς του “επικουρικού” και άλλων μορφών προσωρινής απασχόλησης.

Με δεδομένο ότι η δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, διά του Συμβουλίου της Επικράτειας αποφάσισε (αποφάσεις Ολομέλειας 431/2018 και 1408/2022) ότι οι περικοπές των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών είναι αντισυνταγματικές”.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

“Εάν και πότε προτίθεται η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επαναφέρει τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Εάν και πότε προτίθεται να αποδώσει το σύνολο των αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας που δίκαια τα διεκδικούν”.Source link

Facebook