14 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παράσταση διαμαρτυρίας του αγροτικού συλλόγου Ζαγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο


Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και παρενέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Επισήμαναν για πολλοστή φορά το κατεστραμμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο, την διαλυμένη αγροτική οδοποιία. αλλά και το ανολοκλήρωτο σύστημα άρδευσης και τις διακοπές ύδρευσης.

“Οι αγρότες της περιοχής μας είναι σε δύσκολη κατάσταση και πέρα από τα τοπικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και την κοροϊδία της κυβερνητικής πολιτικής.
Τα 60 εκατομμύρια για το πετρέλαιο -που δεν είναι αφορολόγητο- είναι μια πολύ μικρή επιστροφή σε εμάς τους αγρότες, μια σταγόνα στον ωκεανό. Ταυτόχρονα το πετρέλαιο έχει φτάσει 2,08 ευρώ/λίτρο και η βενζίνη 2,45 ευρώ/λίτρο, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να καλλιεργήσουμε και να κινδυνεύουμε να ξεκληριστούμε καθώς τα έσοδά μας είναι μικρότερα από το κόστος παραγωγής.
Την ίδια στιγμή δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο σε βιομηχάνους, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους.
Τα λιπάσματα έχουν την διπλάσια τιμή από την περσινή χρονιά, η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει φτάσει το ρεύμα στον ουρανό.

Έχουμε και το χρόνιο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ, που δεν μας αποζημιώνει στο 100%, δίνει ψίχουλα και μετά από έναν χρόνο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις στα κάστανα και στα μήλα ενώ παραμένουν στον αέρα οι αγρότες, που τα δέντρα τους καταστράφηκαν από τα ποντίκια, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν το έχει στον κανονισμό του, παρόλο που τα χωράφια των αγροτών ήταν ασφαλισμένα”.

Τα αιτήματα που έθεσαν

Άμεση επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.

Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος άρδευσης και ύδρευσης.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητα καύσιμα, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των λιπασμάτων, φαρμάκων και δέντρων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη κατανάλωσης, για την ικανοποίηση αναγκών της αγροτικής οικογένειας.

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

 Source link

Facebook