8 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε 10 χώρεςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 09:47

«Κένταυρος»: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε 10 χώρες

Ανησυχίες εκφράζονται σχετικά με την εμφάνιση μιας ακόμη, ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Όμικρον, η οποία κερδίζει γρήγορα έδαφος στην Ινδία και έχει ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian». 

Η παραλλαγή BA.2.75, με το ψευδώνυμο «Κένταυρος», σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου. Τα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί απότομα και ταχύτερα από εκείνα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής BA.5, η οποία είναι, επίσης, παρούσα στην Ινδία και εκτοπίζει ταχέως την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή BA.2 σε πολλές χώρες.

Η BA.2.75 έχει, επίσης, ανιχνευθεί από τότε σε περίπου 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.

Στις 7 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) τη χαρακτήρισε «παραλλαγή υπό παρακολούθηση», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή να σχετίζεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, 10:07Source link

Facebook