8 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Εντοπίστηκαν όλες οι σοροί των Ουκρανών- Έπιασαν δουλειά οι πυροτεχνουργοίΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, 19:07

Εντοπίστηκαν όλες οι σοροί των Ουκρανών- Έπιασαν δουλειά οι πυροτεχνουργοί

Μία ακόμη σορός, αυτή του έβδομου μέλους του πληρώματος του μοιραίου Antonov, εντοπίστηκε το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Σε ότι αφορά τη σορό του όγδοου και τελευταίου μέλους του πληρώματος του αεροσκάφους, εντοπίστηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ενώ οι υπόλοιπες έξι, είχαν εντοπιστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα. 

Παράλληλα όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του ΤΕΝΞ, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής τρεις σοροί των άτυχων Ουκρανών.  Κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘA. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεταφορά των νεκρών μελών του πληρώματος του μοιραίου Antonov στο Γ.N. Κομοτηνής.

Κοντά στο σημείο της συντριβής, όπου πραγματοποιούνται έρευνες από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς, εντοπίστηκε ένα αντικείμενο το οποίο πιθανολογείται ότι είναι το μαύρο κουτί του Αntonov, το οποίο εικονίζεται ακολούθως. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο αν επιβεβαιωθεί θα δώσει σημαντικές απαντήσεις για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους και τη τραγωδίας που ακολούθησε.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμού και τη σήμανση των βλημάτων από τους πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς  ξεκίνησε, μόλις το ειδικό κλιμάκιο του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, γνωστοποίησε ότι  δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες χημικών στην περιοχή.

Μόλις ολοκληρωθεί ο εντοπισμός και η σήμανση των βλημάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της πυροδότησής τους από τους πυροτεχνουργούς, προκειμένου να εξουδετερωθούν, ενώ θα απομακρυνθούν, όσα κριθεί ότι δεν δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού. 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, 21:29Source link

Facebook