10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ευαγ. Μπουρνούς – Δήμαρχος Ραφήνας: Η πυρκαγιά εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, 21:40

Ευαγ. Μπουρνούς - Δήμαρχος Ραφήνας: Η πυρκαγιά εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»

Σε πλήρη ετοιμότητα για την φιλοξενία οικογενειών που τυχόν χρειαστούν στέγαση μετά τις εκκενώσεις των κατοικιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα στο Ντράφι, δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όντας παρών στο μέτωπο της κατάσβεσης με τα 3 πυροσβεστικά οχήματα και τις 4 υδροφόρες του Δήμου, ενημερώνει για τις εξελίξεις με την πυρκαγιά, ενώ αναφορικά με τις εκκενώσεις των κατοικιών και την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων επισημαίνει ότι από το Ντράφι κατευθύνονται προς την Παλλήνη και από την Ανθούσα προς τον Γέρακα και ότι «προφανώς ο δήμος Ραφήνας -Πικερμίου διαθέτει κάθε δυνατότητα φιλοξενίας εφόσον παραστεί ανάγκη».

Αναφορικά με την εξάπλωση της πυρκαγιάς στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τονίζει ότι «δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα».

Ο δήμαρχος ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προκληθείσες καταστροφές στις περιουσίες στο περιβάλλον και την οικονομία εξέφρασε φόβους για τις διάσπαρτες κατοικίες, καθώς σε λίγο θα σταματούσαν οι εναέριες δυνάμεις και θα απέμεναν οι επίγειες μόνο για την κατάσβεση, βοηθούμενες βεβαίως από την αναμενόμενη εξασθένηση των ανέμων.

Υπενθυμίζει ότι ανάλογες καταστάσεις «ζήσαμε ξανά στο παρελθόν με δυστυχώς τραγικές συνέπειες». Συγκρίνοντας τις δύο πυρκαγιές αναγνώρισε έντονες διαφορές, καθώς τότε ο άνεμος ήταν πολύ ισχυρότερος – άνω των 10-11 μποφόρ, έναντι των 7-8 μποφόρ τώρα – και η κατεύθυνση του οδηγούσε προς την θάλασσα όπου τελικά παγιδεύτηκαν οι συνάνθρωποι μας, ενώ στην προκειμένη περίπτωση δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης από τους αρμόδιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, 21:55Source link

Facebook