17 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ανοιχτό το ενδεχόμενου εμπρησμού στην ΠεντέληΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 18:56

Στυλιανίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενου εμπρησμού στην Πεντέλη

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του εμπρησμού για τη φωτιά στην Πεντέλη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», είπε χαρακτηριστικά.

Μια δύσκολη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων και άλλη μία πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε πως «μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν».

Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι στα Μέγαρα συνδράμουν 14 εναέρια μέσα.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή της Πεντέλης, ανέφερε πως «χθες και σήμερα αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά». Προσέθεσε πως η χθεσινή πυρκαγιά στην Πεντέλη είναι μια πυρκαγιά που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολύ δύσκολα διαχειρίσιμης κατάστασης.

Σημείωσε δε πως οι επιστήμονες σήμερα επιμένουν ότι οι ριπές ανέμων, το βράδυ σε συγκεκριμένες ώρες, ξεπερνούσαν κατά διαστήματα τα 110 χλμ την ώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, 19:07Source link

Facebook