10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Διαμαρτυρία εργαζομένων δομών φιλοξενίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και ΑσύλουΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 15:58

Διαμαρτυρία εργαζομένων δομών φιλοξενίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11:00 το πρωί ,οι εργαζόμενοι στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους αναφέρουν τα κάτωθι:

«Οι μεγάλες καθυστερήσεις εκταμίευσης των χρηματοδοτήσεων που αφορούν τις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων εκ μέρους του Υπουργείου Μετανάστευσης, είναι πλέον ένα σταθερό φαινόμενο που αφήνει εμάς του εργαζόμενους στις Δομές Φιλοξενίας, απλήρωτους για μήνες.

Παραμένοντας απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, οδηγούμαστε σε δραματική κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι η αδικαιολόγητη στάση αυτή του Υπουργείου ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2021. Από τότε οι καθυστερήσεις υποβολής αποφασισμένων και υπογεγραμμένων προγραμμάτων προς τις οργανώσεις στις οποίες εργαζόμαστε είναι συνεχόμενες. Τα προγράμματα φιλοξενίας στηρίζονται εξολοκλήρου σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Να σημειώσουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε μόνο εμείς σαν εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιες οι δομές φιλοξενίας και οι ανήλικοι που διαμένουν σε αυτές καθώς παραμένουν ανεξόφλητα τα ενοίκια των δομών φιλοξενίας, οι λογαριασμοί Δ.Ε.Κ.Ο. και αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα στην τροφοδοσία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών. Οι ανήλικοι που στεγάζονται στις Δομές αυτές βρίσκονται στο έλεος των καθυστερήσεων.

Έχουμε απέναντί μας ένα Υπουργείο που διατυμπανίζει τις επιτυχίες του στο προσφυγικό, ενώ στην ουσία ρίχνει όλο το βάρος της λειτουργίας των Δομών Φιλοξενίας Ανηλίκων σε εμάς τους εργαζόμενους, που σαν αλληλέγγυοι και ενσυνείδητοι πολίτες συνεχίζουμε ακάθεκτοι να υποστηρίζουμε τους ευάλωτους ανήλικους έστω και αν οι ίδιοι δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας.

Εμείς, οι άνθρωποι που συντελούμε ένα ανθρωπιστικό έργο, φτάνουμε στο σημείο να βρισκόμαστε και οι ίδιοι σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, κινδυνεύοντας με εξώσεις από τα σπίτια που ενοικιάζουμε, με διακοπή ρεύματος και νερού σε αυτά, ενώ δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στα βασικά της καθημερινότητάς μας.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Ραντεβού 22 Ιουλίου, στις 11:00, έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Κτίριο Κεράνη)»


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022, 16:06Source link

Facebook